Kaohsiung

Kaohsiung was vroeger een klein vissersdorp genaamd Takao wat wordt vertaald als ‘bamboewoud’. Maar de letterlijke betekenis van het woord is eigenlijk ‘de hond slaan’. Tijdens de Japanse bezetting in de tweede wereldoorlog veranderde de Japanners de naam in Kaohsiung, omdat ze de oorspronkelijke naam te vulgair vonden.

De reis ernaartoe is waanzinnig mooi. Kaohsiung zelf, mwah. Ik voel ‘m niet, de stad en ik, we zijn geen matties zeg maar. Geeft niet hoor, we zitten elkaar ook niet in de weg. Ik heb gewoon wel erg zin in onze volgende stop (Hanoi, Vietnam), misschien geef ik Kaohsiung daarom ook geen eerlijke kans. We duiken er niet in. Deze kennismaking is van tijdelijke aard en gelukkig hoeft je niet met iedereen meteen vriendjes te zijn…

Voor meer eet foto’s zie Food Department

6 thoughts on “Kaohsiung

  1. Leuk weer! Twee dagen eerder weg uit Hanoi? 10/12 was toch aanvankelijk het plan? Of ben ik abuis?
    O ja, kleinigheid, maar toch…..:’vertaalt'(eerste regel) moet zijn: ‘vertaald’.
    SmakkiesX

    1. Check!
      Ja iets eerder dan gepland naar Ha Long Bay want er is storm op komst (orkaan Hagupit, die nu over de Filipijnen raast). We komen daarna wel terug naar Hanoi. Als er ook maar een zuchtje te veel wind staat in Ha Long worden alle boten gecanceld, dus het is zeg maar een ‘preventiefje’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *