Hanoi

We zijn in Vietnam! We hebben besloten hier wat langer te blijven hangen, daar zijn we inmiddels wel een beetje aan toe (in het hotel dachten ze dat we gek waren dat we 14 dagen in Hanoi hadden geboekt). Ruben gaat weer volop aan het werk en daardoor hebben we voor het eerst tijdens onze reis een stabiel ritme te pakken. Elke ochtend om kwart over 8 staan we op (waat?! wij? ja, echt), een paar uur werken en dan lunchen, koffie drinken, musea bezoeken, een boek lezen, rondje in het park, of iets anders wat wel of niet heel interessant is. We wonen hier eventjes een soort van. Midden in the old quarter, het drukke, chaotische Hanoi.

En wat een ander verhaal is dit. Geen hoge gebouwen, geen grote winkelcentra. Er lopen kippen tussen de scooters voor ons hotel en we eten op kleine krukjes op straat.

14 dagen worden bijna een maand met een paar uitstapjes tussendoor naar Ha Long Bay en Sapa. Het hotelpersoneel begint aan ons te wennen (en wij aan hun). We weten inmiddels waar we lekkerste bánh mì (belegd broodje) kunnen scoren en hebben geen plattegrond meer nodig. We zitten best prima hier.

Voor meer eetfoto’s zie Food Department

5 thoughts on “Hanoi

  1. Toch wel fijn dat je een soort eigen huisje hebt. Kamer doet mij erg denken aan mijn studentenkamer in Bangkok waar ik in 1995 (!) een half jaar woonde. Werk ze Uup! En Mirt…de foto’s lijken steeds mooier te worden, wat een talent!

  2. Fijn om langer op een plek te zijn en je een beetje thuis te voelen.
    Ik moet zeggen dat die kippen op straat er wel `huiselijk `uit zien het rommelige, alledaagse van de stad ook. Tja, elke dag op straat eten dat weet ik ook niet, bevalt dat wel!! Mooi zo`n verhaal over het zwaard!
    Heb het goed samen, liefs xx

  3. Dankzij Nanette kan ook ik steeds meegenieten van de prachtige foto’s en het leuke verslag. Wat een bijzondere reis, grandioos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *