Hualien

Ik vind Taiwan een soort verassing. Ik wist namelijk bijna niks over Taiwan, alleen dat het ooit bij China hoorde, en ik kon me zo voorstellen dat het in veel opzichten op China zou lijken. Daar vonden we de mensen vooral luidruchtig, het eten oké, we hadden wat pech met het weer, maar de natuur was er prachtig.

Nu zijn we in Taiwan en ik vind het hier heerlijk. Het weer is fijn, warm maar niet klef, het regent soms maar nooit lang, er zijn palmbomen (jeej!), er is  sowieso veel groen in de steden, de mensen zijn lief, het is eigenlijk een mooie mix van wat we tot nu hebben gezien in China, Zuid Korea en Japan. Ook qua eten; we eten hier dumplings, bibimbab en sushi.. (dubbeljeej!)

Hualien is een kleine, relaxte stad aan de oostkust. Vooral veel laagbouw, vrij uitgestrekt en omgeven door hoge bergen. We mogen van het hotel twee fietsen lenen en dat is tof. We cruisen lekker door de stad en langs het water, drinken koffie in een hippig zaakje, met de bus bezoeken we een national park en zo zijn we ineens al 3 maanden onderweg…

 

Voor meer eetfoto’s zie Food Department

7 thoughts on “Hualien

  1. Ziet er weer mooi uit. Taiwan, tja dat komt echt niet in me op. Misschien toch ook maar eens kijken, niet? Op naar het volgende avontuur. Ben benieuwd.

  2. Ja, hele mooie foto van Ruben op de fiets en de foto van jullie tweetjes met de beefnodlesoup, prachtig. Hualien lijkt me inderdaad een aantrekkelijke stad! Ik krijg ook steeds meer zin om ook meer van de wereld te gaan zien……xx

  3. Nog nooit van Hualien gehoord. Het is weer een leuke serie, maar dat is inmiddels geen verassing meer. Of is het verrassing? Geen idee, eigenlijk.
    Ben héél benieuwd naar Hanoi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *