Ha Long Bay

We gaan een paar dagen naar Ha Long Bay, jeweetwel, dat paradijselijke oord dat je kent van de films. Een baai met bijna 2000 kalkstenen eilandjes, sommigen niet meer dan een rotspunt, opgenomen in de Unesco Werelderfgoed lijst in 1994 en uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven wonderen van de wereld in 2012.

Mooie naam ook, Ha Long Bay betekent in het Vietnamees ‘de neergedaalde draak’. Volgens de legende is Ha Long Bay ontstaan door een grote draak die uit de bergen naar de kust kwam om de Chinezen uit Vietnam te verdrijven. Hij sloeg daarbij stukken uit de bergen met zijn staart, vandaar het ruige landschap. Toen de draak er eenmaal neerstreek vulde de baai zich met water en waren alleen zijn puntige rugstekels (hoe noem je die dingen eigenlijk?) nog zichtbaar.

Ha Long Bay is denk ik wel zo’n beetje het meest bezochte stukje Vietnam. Het begint in de haven. Hordes toeristen worden uit bussen geplukt en vervolgens in oranje reddingsvesten verpakt op kleine bootjes gepropt. Die bootjes brengen je naar een van de vele boten die in de haven voor anker liggen. Vervolgens vaart elke boot zo ongeveer dezelfde route naar een mooie grot, waar je in de rij staat voor elke stalactiet en naar een strandje waar je als sardientjes in een blikje over het strand rolt.

Maar daar eenmaal aan voorbij is het prachtig. We varen een iets andere route door Bai Tu Long, de rustigere variant van Ha Long. De uitzichten zijn magisch. We hebben mazzel met het weer want in plaats van de gebruikelijke wolken en mist in december komt er een heel klein zonnetje door. En op de tweede dag liggen we zelfs heerlijk op het strand van Monkey Island. Dit is wel echt vakantie.

10 thoughts on “Ha Long Bay

   1. Zou best wel willen, maar nu even andere prio’s. Ik zat gisteren een oude aflevering van Top Gear te kijken. Daar rijden die mannen op brommertjes van zuid naar noord in Vietnam. Prachtig land en dat vonde de heren ook.

 1. Ik heb deze dagen in het (f#cking) ziekenhuis even rustig de tijd kunnen nemen om door de meest recente albums heen te bladeren. Wat is dit reisblog toch een geweldig project! Ik begrijp ook dat het veel tijd vergt, maar wij ‘achterblijvers’ kunnen nu wel maximaal meegenieten. Een spectacel, snoezelz!! xx

 2. Mooie plaatjes, geven weer een prima indruk! Vooral de eerste foto van de aap is een waar kunstwerk. Hoe smaakte de hond?? (haha)
  De draak heeft inderdaad stekels op zijn rug. Twee opmerkingen nog (pffff, daar heb je die vervelende taalneuroot weer…..): ‘beloofd’ in het fotobijschrift bij de hond s.v.p wijzigen. Moet zijn ‘belooft’. Hetzelfde geldt voor de koptekst: in de tweede alinea moet ‘betekend’, ‘betekent’ zijn.
  Waar en hoe vieren julllie eerste kerstdag? Ben nieuwsgierig. Tot overmorgen! SmakkiesXX

  1. Bedankt Nanette, voor je opmerkzaamheid! Hond was lekker hoor, maar bleek toch gewoon rund, haha. En kerst vieren we volgend jaar weer 🙂 Tot overmorgen! XX

 3. prachtige reportage weer. Wat zien jullie toch veel moois. De reis van jullie leven. Morgen Kerst. Wij wensen jullie hele fijne Kerstdagen en tot overmorgen op Skype. Dikke kus van ons. XX.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *