Beijing

Jelle Brandt Corstius schrijft in zijn boek Universele gids voor moeilijke landen dat als je een buitenlander vraagt wat hij (echt) van Nederlanders vindt dat het antwoord luidt dat Nederlanders altijd en overal een mening over hebben. Ik betrap mezelf erop dat ik er ook een potje van kan. Aan de dingen die hier heel normaal zijn (rochelen, poepende baby’s op straat, toeterende verkeersdeelnemers, niet opstaan voor ouderen in de metro, voorkruipen en vooral het ongegeneerd aangestaard worden) kan ik maar moeilijk wennen. Sterker nog, ik vind het vaak ronduit irritant en onbeschoft. Als advies geeft JBC: “laat de dominee in je zo snel mogelijk los, dat is de hoogste vorm van verlichting”. Het is makkelijker gezegd dan gedaan maar we doen ons best. We genieten van het eten, de prachtige uitzichten vanaf DE Chinese Muur (wauw!), we hebben een hartstikke leuk hostel waar iedereen op de muur mag schrijven en doen lekker mee met alle toeristische attracties. Beijing:

Voor meer eetfoto’s zie Food Department

10 thoughts on “Beijing

  1. Hier is het ook saai hoor Femke. Supersaai. Elke dag dezelfde zon, elke dag dezelfde Ruben, elke dag dezelfde ijsjes eten. Heeeel saai!

 1. Zoals altijd…..ik geniet van de fotoprentjes, wacht op meer met natuurlijk een leuke informatieve tekst…. XXX

 2. gek idee dat jullie al zo lang aan die kant van de aarde hangen…

  miss you Luben!

  ps: schitterend reisverslag, njum, njum, njum!

  1. Thanks Makkert, miss you too, 7 weken alweer, vliegt voorbij maar ben ook nog nooit zo lang uit Rotterdam geweest, gek idee..
   Hier alleen maar genieten, relaxen, eten en relaxend genieten van eten in willekeurige volgorde 😉
   Spreek je snel!

   X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *