Pingyao

Pingyao is één van de best bewaard gebleven historische steden van China. Het staat op de Unesco Werelderfgoed lijst en is volgens de gidsen ‘zoals je dacht dat heel China er uit zou zien’. Wij vinden het er vooral erg nat. Ik kan me zo voorstellen dat het hier prachtig is als de zon schijnt. En ik kan me ook zo voorstellen dat het hier dan overstroomt met toeristen.

We komen aan met modder tot aan onze knieën, we worden gelukkig opgehaald van het treinstation. Na een rondje door het historische centrum zijn we doorweekt (zelfs met plu en regenjassen). We hebben maar één dag gepland hier en dat is prima. Pingyao is een grote toeristentrekpleister en achter elk mooie geveltje zit een souvenirshop met dezelfde prullen. Dat neemt niet weg dat het heel gaaf is om in dit mooie hostel te verblijven en ondanks het te korte, keiharde bed, het kussen van steentjes en de muren van karton (mét snurkende buurman) slapen we er als baby’s.

Voor de eetfoto’s zie Food Department

4 thoughts on “Pingyao

  1. Lieve reizigers,
    Wat een emoties beleef ik al bij het kijken naar jullie prachtige foto’s. (Verbazing, ontroering, soms verrukking van het eten, maar ook vaak afgrijzen). Soms een lach en soms een traan. Wat maken jullie een mooie reis. Kan bijna niet wachten op het vervolg.
    Geniet en tot skypes. KUS

  2. Mooi plaatjes en praatjes weer! Die beelden van het soldatenleger zag ik op een tentoonstelling in Assen maar zo massaal zien ze er nog indrukwekkender uit!
    Heb t goed!

    1. Heel eerlijk, ik was in Assen meer onder de indruk. Dit was groot en massaal, en alleen de soldaten en paarden. In Assen was het mooier aangekleed als tentoonstelling en ook de andere terracotta’s als ganzen en varkens die mee het graf in gingen. Misschien hadden we pech want het museum erbij was dicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *