Matsumoto

In plaats van noordelijker te reizen vanaf Sendai zakken we weer af, na twee treinwissels zijn we in Matsumoto. Waar dit stadje vooral bekend om staat is het Matsumoto Crow Castle, een oud samurai kasteel en één van de drie mooiste kastelen van Japan. Verder is het dé startplaats voor een tour door de Japanse alpen, een reis die we in een eventueel volgend bezoek aan Japan graag zouden willen doen. We hebben nu maar twee volle dagen, waarvan we er één in Matsumoto zelf besteden en de andere een bezoek brengen aan de grootste wasabi boerderij van Japan. We eten lokale specialiteiten, sja, en of die nou heel verantwoord zijn weet ik niet maar bijzonder in ieder geval wel.

Zie hier (uitspreken vanuit je onderbuik met een hele zware stem, ja doe maar even) Mmatsoemootooooo.

Voor meer eetfoto’s zie Food Departement

8 thoughts on “Matsumoto

  1. Beetje gegoogled op wasabi, omdat ik geen flauw idee had wat dat is (ik leer een boel van jullie). Nu blijkt dat er veel nep-wasabi in omloop is, maar ook dat je het spul zelf kunt kweken. Omdat ik in mijn achtertuintje nog een braakliggend bordertje heb, ga ik dat doen, als Hoogkamer (dè zaadzaak van Alphen) mij een zakje zaad kan leveren. Als het lukt krijgen jullie bij terugkomst in NL een wasabilollie (vast wat om naar uit te kijken).
    Veel plezier in Taipei!

  2. Gaaf hoor je hebt echt foto talend hoor Mirte!! Echt toffe foto’s mooi verhaal over de wasabi boederij!

    Wat mooi dat je dit mag mee maken in je leven!

    Mis je wel hoor Luben!!!! Je moet wheku!!!

  3. Gaaf om ook af en toe jullie op de plaat te zien tussen al het moois, dat jullie tegenkomen. En de putdeksels….daar kunnen ze in Ned. een voorbeeld aan nemen! SmakkiesX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *