Jiuzhaigou

Onderweg van het vliegveld naar Jiuzhaigou zit ik achterin een busje gepropt, tussen een snurkende dame en haar hele grote koffer (Ruben ligt ook te slapen, ergens voorin). Ik heb een muziekje op, een koel windje waait langs mijn gezicht, het landschap is totaal anders dan ik tot nu toe heb gezien en ik zit ontzettend te genieten. Hier is de lucht schoon, lopen de yaks gewoon op straat (en wacht de chauffeur zonder te toeteren tot ze voorbij zijn). Hier hebben de mensen bruine, verweerde gezichten en wapperen Tibetaanse vlaggetjes volijk langs de weg.

Later weet ik dat je naar Jiuzhaigou gaat, alleen voor de natuur. Het dorp is prachtig, maar ze zijn goed ingespeeld op de stroom toeristenbussen die zich hier aan doen. Alles is duur, je wordt afgezet door de taxichauffeur en de hostelhoudster, en niemand spreekt Engels dus als je het er niet mee eens bent heb je pech. Het is niet eens erg want het Jiuzhaigou National Park is zo wáánzinnig mooi, dat maakt alles goed. Ik heb er zo’n 500 foto’s genomen. Een kleine selectie:

Voor meer eetfoto’s zie Food Department

7 thoughts on “Jiuzhaigou

 1. Zegersloot, daar heb je ook een Chinees . Lekker, babi pangang spek…heul exotisch. Maar, prachtige pics hoor. Super mooi!

 2. Zegerplas? Komt meer in de buurt van de Bergse Plassen…;)
  Prachtig park zeg, fraaie watervallen en bloedmooie kleuren

 3. Mooi park! Lijkt een beetje op recreatiegebied Zegersloot in Alphen aan den Rijn, alleen daar niet zoveel Chinezen.
  Volgens mij moeten er nu plaatjes van Xi’an komen. Kijk er naar uit!

  1. Nou inderdaad, Zegersloot was het eerste waar ik aan dacht toen we daar zo rondliepen. Alleen de golfbaan miste ik een beetje.

 4. Prachtplaatjes! Ben benieuwd naar jullie ervaringen en belevenissen op de volgende bestemming. In ieder geval is Zuid-Korea zeer westers georiënteerd, dus vaker contact met het thuisfront. Geniet schatjes! XXX

 5. Wat een mooie foto`s en bijzondere kleuren, vooral de verschillende kleuren blauw en het zachte groen. Ook leuk om jullie op de foto te zien met de Chinezen,
  toch ook een attractie! Fijn dat je weer een beter bereik hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *