kaart-e1411749831957

Kleine update

Het internet in China is gecensureerd. Dat betekent dat onder andere facebook, youtube en twitter geblokkeerd zijn. Ook alles van Google (zoekmachines/maps/e-mail enz) werkt niet. Zelfs Ruben’s google telefoon doet het maar half hier.
China heeft haar eigen social media, haar eigen online kranten en haar eigen zoekmachines (kunnen ze lekker alles controleren), in het Chinees uiteraard, dus super handig voor ons haha.
Het betekent voor mij dat ik niet of nauwelijks aan de achterkant van deze site kan komen, blijkbaar vindt de Chinese overheid wordpress (waarin ik de site maak) niet geschikt voor de Chinese internetgebruikers.
Het frustreert me enorm en daar heb ik helemaal geen zin in!

Op de kaart hierboven kan je in ieder geval zien welke route we in China volgen (kostte 7 minuten om te uploaden). In het (heel erg) kort: Honkong was te gek! Maar dat heb je kunnen lezen/zien. Guangzhou (Kanton) was even wennen, met 35 ºC vooral warm ook. In Chengdu hebben we onder andere panda’s gezien (tof!) en een 71 meter hoge, zittende boeddha (mooi!) en in Jiuzhaigou werden we vreselijk afgezet maar hebben we wel de mooiste natuur ever gezien.

We zijn nu (13/9) in Xi’an. Dinsdag gaan we met de trein via Pingyao naar Beijijng. Vanuit daar nemen we de high speed trein naar Shanghai. 28 september vliegen we naar Seoul, Zuid-Korea.
Dus, helaas even geen updates over onze reis, als we in Korea aankomen ga ik (met terugwerkende kracht) weer met de site aan de slag. Tot die tijd kan je ons natuurlijk wel fijn whatsappen en skypen voor de echte laatste updates 🙂

5 thoughts on “Kleine update

  1. Die Chinezen en hun censuur…even fascinerend alsook NIET-tof. Wel tof is het, om op de map te zien hoeveel land in China jullie hebben doorkruist. Wowzers! En dit is nog maar het begin, ouwe globetrotterts! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *