_1050581

Chengdu

We hebben hoge (eet)verwachtingen van Chengdu, veel pepers en veel heftige smaken. We hebben er zin in. De eerste avond bestellen we hotpot, een soort fondue met veel pepers erin. Ik denk dat we een toeristenversie krijgen want we zijn niet erg onder de indruk van het hete peper gehalte. Het restaurant zelf is vermakelijk, het zit vol dronken, rokende Chinezen die ons vooral heel grappig vinden, we zijn (zoals overal eigenlijk) een soort attractie.

We bezoeken het Giant Panda Breeding Research Base (lief panda’s!) en de Leshan Giant Boeddha (mooi!) via een tour. Onze gids Mia heeft vooral veel haast. Niet relaxt. De volgende keer weer lekker op eigen initiatief.
Verder is Chengdu is niet perse een heel interessante stad. We hebben wel een erg relaxt hostel, mét bloemetjesbehang.

Voor meer eetfoto’s zie Food Department

6 thoughts on “Chengdu

  1. Geweldige foto’s, puntige bijschriften…goed werk!
    PS Konijnenkoppen zijn écht heel lekker (vroeger dobbelden mijn vader en ik wie ‘m mocht hebben), vooral het tongetje, de wangen, het gehemelte en de hersentjes. Onthouden voor een eventueel restaurant, later in NL.

  2. Wat lief die panda`s, en wat een mooie foto, jullie samen met de Boeddha op de achtergrond. Het valt me ook op dat de beelden die je maakt kleurrijk zijn. Is China zo kleurrijk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *