Sa Pa, Cat Cat & Bac Ha

We gaan naar Sa Pa, een klein dorp in noord Vietnam, zo’n 40 km vanaf de grens met China. In de bergen rond dit gebied wonen verschillende volkeren zoals de H’Mong, Dzay en red Dzao, die nog leven volgens oude tradities. Deze ‘etnische minderheden’ trekken zich niets aan van landsgrenzen of de overheid en hebben hun eigen regels, taal en dorpsoudste.

We gaan er heen met de nachttrein, doen een trekking van twee dagen door de bergen en slapen in een homestay. Ook blijven een we een paar dagen in Sa Pa zelf en gaan we naar de wekelijkse zondagsmarkt in Bac Ha, een dorp 100 km verderop.

Het is er prachtig. Vooral in de bergen zijn we blij. Wel koud, er wordt volgende week zelfs een zeldzame sneeuwpartij verwacht! Gelukkig zitten we dan alweer ergens anders..

Voor meer eetfoto’s zie Food Department

6 thoughts on “Sa Pa, Cat Cat & Bac Ha

 1. Schitterende foto’s. Zijn altijd mooi, maar deze zijn subliem. Over een half uurtje begint de traditionele Dam nieuwjaarsbijeenkomst, maar nu zonder jullie. We zullen jullie missen, maar wellicht treffen we elkaar om 17.00 uur (nl tijd) treffen op Skype. Kussen van ons.

 2. O, en nog een Goed Jaar gewenst jullie beiden en Mara!!
  Foto 48 in TaiPei (ja, ik liep wat achter) doet mij denken aan gestoomde cake in Indonesië: Roti Kukus. Je maakt het van een mengsel van tapiocameel en rijstemeel al lukt het met onze tarwebloem ook goed. Vraag er straks naar in Indonesië of je krijgt het van mij als je terug bent.
  Het water loopt mij in de mond van al die lekkere dingen.

  1. Lijkt inderdaad een beetje op roti kukus, maar dan nog meer naar de basis. Roti kukus is lekkerder hoor! Komen we graag bij jou eten als we terug zijn 🙂

 3. Wat een mooie ervaring en wat een mooie mensen, zo kleurrijk en zo dicht bij de natuur, bijzonder dat jullie dit mee mogen maken. Het doet me denken aan de trekking die ik in Noord Thailand gedaan heb, het slapen bij de bergbewoners in huis en het drinken van de rijstwijn!!
  Mooie foto`s! Ik ben benieuwd wat 2015 jullie gaat brengen! Voor nu de allerbeste wensen en een happy New Year. Dikke zoenen en heel veel liefs.

 4. Waar in Zwitserland zijn jullie nu? Kom ik er aan. Lekker knallen vannacht met een heerlijke brut in de hand!!!!
  Wat een kleurrijk geklede mensen, het lijken wel Indianen. Mooie beelden met informatieve en ook grappige bijschriften.
  Een mooi 2015 gewenst, lieverds met XXX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *