NZ week 3

Naast ons staat een stationwagen geparkeerd. Er horen twee net-geen-pubers-meer bij die staan te hannesen met een pannetje en een gaspitje op een picknicktafel. We zien de inhoud van een ondefinieerbaar zakje erin verdwijnen en 3 minuten later zitten ze beide met een vork uit hetzelfde pannetje te prikken. Het is half 5, een uurtje voor zonsondergang, 7 graden boven nul.
We raakten deze week aan de praat met een Nieuw Zeelandse die zich af vroeg wie er in hemelsnaam deze tijd van het jaar in NZ op vakantie kwam.  Veel te koud vond ze. En deze twee trotseren weer en wind en zitten vervolgens de rest van de avond (dwz tot het donker wordt) op de voorstoelen, weinig keus. Het is dat of in bed kruipen, wat ze een uurtje later inderdaad doen. Wat prijzen wij onszelf gelukkig met deze luxe bak, ons kleine huis op wielen. Ze zullen niet de eersten zijn die we ‘s ochtends koffie aanbieden om op te warmen want wij hebben een gasfornuis dus we kunnen koken. Eh… Ruben kan koken. Fijn!

Deze week beginnen we met de Pancake Rocks aan de westkust, waar het ruige zeewater tegen de gelaagde rotsen beukt. We rijden terug naar het oosten via Arthur’s Pass en maken er een paar flinke wandelingen door de bergen. We slapen onder andere op een (goedkoop) betaalde camping bij de kerstman die in zijn korte broek, met een biertje in de hand, vanuit zijn eigen camper douchemuntjes verkoopt.

Om op te warmen (het vriest ‘s nachts!) liggen we een dag later in het warme water van Hanmer Springs tot we rimpeltenen hebben. Wat hebben we al jaren het genot van een warme douche onderschat! Ja, we hebben inderdaad een douche in onze camper. Maar daar een paar minuten onder staan betekent ook dat we onze halve watervoorraad er door heen jagen.
Drie tot vier dagen niet douchen is dus, viespeuken die we zijn, eerder regel dan uitzondering. Maar Ruben stinkt erger dan ik hoor. Echt!

We rijden door naar Kaikoura, waar we geen walvissentour doen en ook niet zwemmen met wilde dolfijnen. Het past helaas niet in ons budget. Wat wel past en eigenlijk net zo leuk is, is een bezoekje aan de Ohau waterval, die door een 20tal zeehondenpups is uitverkoren tot kinderspeelplaats. Schattiiiig!

Verder in het noorden van het zuideiland rijden we door de wijnvelden in herfstkleuren van het Marlborough district, maken we prachtige wandelingen in het Abel Tasman Park, bezoeken we Nelson, Cable Bay, Okiwi Bay en andere mooie plekken. Nu zijn we in Picton, waar we morgen op de ferry naar het noordeiland stappen.

Nog 3 weken te gaan! Joepie!

10 thoughts on “NZ week 3

 1. Net al jullie NZ verhalen gelezen, wat een vet avontuur. En wat een raar idee dat jullie over 3 weken al terug zijn. HUH?? Te Gek!!! nou ja, voor ons dan. Kan me voorstellen dat het voor jullie vooral een raar vooruitzicht is; jammer en ook wel leuk :-). Kussie

 2. Wat kun jij toch heerlijk schrijven. Het leest zo lekker weg. En je foto s zijn ook prachtig. Zou toch maar eens overwegen of er een ander beroep voor je is weggelegd. Geniet van de rest van jullie reis. Kussen van ons.

 3. Ja, die vóórwereldlijke varens…ze dragen bij aan de bijna mystieke sfeer die je op veel plaatsen in NZ ondergaat.
  Nu jullie toch op het noordeiland zijn en waarschijnlijk Waitangi N.R. bezoeken: maak s.v.p. een foto van Ngatokimatawhaorua (de mijne is indertijd mislukt en daar erger ik mij al 13 jaar aan). En vergeet vooral niet in Rotorua ‘Te Whakarewarewatanga o te Ope Tana a Wahiao’ te bezoeken (vertaling: ‘The Gathering Together of the War Party of Wahiao’).
  Veel plezier en goede reis!

  1. Ha Hans, als we er komen zullen we zeker een fotootje extra voor je nemen. We waren deze week al in Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu. Ook mooi!

 4. Prima verslag weer en fraaie plaatje. Op naar het noordereiland. Kan niet wachten tot jullie de familie ontmoeten. Gaaf! XXX

 5. Wat een goed verhaal en tjeemig wat een mooie scènes leggen jullie toch vast zeg! Echt prachtig. Die luizen zitten wel schitterend georganiseerd op die varen. Te gek. En dat peuteren in de neus, tja dat was ook het eerst dat me te binnenschoot, Ruben kennende hahahaha. Enjoy de rest van NZ. Kussen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *