Mekong Delta

Tussen kerst en oud & nieuw maken Mara en ik een tripje naar de Mekong Delta. Met z’n tweeën. We laten Ruben achter in Ho Chi Minh City, hij kan het zich niet veroorloven een paar dagen geen/slecht (?) internet te hebben dus hij blijft, om door te werken. Ineens zonder Ruben dus, *slik*. We zitten al ruim 4 maanden full time op elkaars lip (en daar zitten we allebei nog steeds heel prima) dus aan dat idee moet ik even wennen. Maar ik heb er ook heel veel zin in! Want hoe jammer ik het ook vind dat vriendje niet mee gaat, het is superleuk om een paar dagen met mijn vriendin te zijn!

De Mekong Delta dus, niet makkelijk om er te komen met het openbaar vervoer. We besluiten een tour te boeken om die halverwege te verlaten en op eigen houtje verder te gaan. Voordeel: je komt op plekken waar je in je eentje niet was gekomen, nadeel: je zit ineens opgescheept met 38 anderen, hoe kan je je nog meer toerist voelen dan dit? Nou bijna niet. We hobbelen braaf achter de groep aan van tempel naar bijenteler naar kokossnoepjesmakers, hartstikke leuk hoor, maar we zijn blij als we na een lange dag ons eigen plannetje kunnen trekken. Toedeledokie grote toeristenbende, hallo Mekong Delta!

6 thoughts on “Mekong Delta

  1. Wat een leuk uitstapje met Mara, en wat aandoenlijk om te horen dat je je vriendje even moet missen!! Prachtige tocht, mooie natuur en heerlijk even uitrusten in de hangmat. En dan dat mooie weer! Hier heeft het gisteren gesneeuwd, was ook heel mooi! liefs Sjanet

    1. Ja en moet je je voorstellen hoe zielig ik was daar, moederziel alleen in het immense en chaotische Ho Chi Minh stad op mijn kleine hotelkamertje, zielig, alleen… ;(

  2. Goed bezig, lollig om even met je vriendinnetje op stap te zijn. Is het weerzien met je vriendje vast extra leuk geweest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *