Siem Reap / Angkor

Het lijkt alsof Siem Reap te snel, te hard is gegroeid. Er is weinig authentieks meer over met alle toeristenrestaurants en hippe barren die hier in een rap tempo uit de grond zijn gestampt en waarvan het personeel naar je kijkt alsof ze al die toeristen nu al zat zijn. Op elke straathoek staan natuurlijk weer tuktuk chauffeurs die eerst (een keer of vier) luidkeels vragen of je een tuktuk nodig hebt en dan, zachter, of je dan misschien iets anders wilt. Marihuana ofzo. Siem Reap wordt niet voor niets de drugshoofdstad van Cambodja genoemd. En de prijzen liggen 6x hoger dan in de rest van het land. Ik weet niet, de vibe is niet goed. Ons guesthouse is verder prima trouwens, maar voor het personeel eigenlijk te groot to really care. De gasten vind ik stom. De lokalen die onderweg naar ons zwaaien als we buiten de stad in een tuktuk zitten vind ik weer wel lief.

Ik moet er eerlijkheidshalve wel bij vertellen dat het veel te heet was om de rest van Siem Reap uitgebreid te verkennen dus onze bevindingen zijn misschien wat eenzijdig. Veel mensen vinden het hier fantástísch. Wij richten ons op de hoofdattractie in de buurt en nationale trots (zie de Cambodjaanse vlag); Angkor. En wat zijn we daarvan ontzettend wél van onder de indruk. Wat een prachtig stukje historie. Het voelt magisch om door de oude tempels te dwalen en over de ruïnes te klimmen. Vooral waar de jungle zijn gang heeft kunnen gaan is het sprookjesachtig mooi. Het is de reis naar Cambodja meer dan waard.

5 thoughts on “Siem Reap / Angkor

 1. Hoezo, “iedereen naar Cambodja, maar niet te lang”?
  Door deze prachtige foto’s begin ik Nanette zo ver te krijgen met mij mee te gaan naar Angkor Wat, een revolutie!
  Maar eerst naar de Hondsbossche Zeewering, want met 99 op de teller kan dat niet lang meer duren. Ik wil jullie niet overvragen, maar bij 110 rijden we door naar Den Helder (raak ik niet opgewonden van) en bij 125 naar Texel (raak ik wel opgewonden van, vooral vanwege die schapen).
  Dag snoezen!

 2. Geweldig, wat een mooie beelden over`n tijd van zoveel eeuwen geleden. Niet voor te stellen dat zo`n grote stad gebouwd is met stenen die handmatig op maat zijn gesneden. Prachtig de foto van het muurtje waarbij dat zo zichtbaar wordt. Het is `n plek die op mijn verlanglijstje stond en op deze manier dichterbij komt.
  Dank voor de mooie reportage!

 3. Die bomen in en rond de tempelcomplexen, wonderlijk. Kan me voorstellen dat jullie liever de tuktuk namen bij 42 graden. Pffff. Maar de waaier gaf wel koelte. XXX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *