P1180158

NZ week 1

Jooeehhoee Nieuw Zeeland!

Geen lullige vlucht achter de rug, woensdag om 22 uur het vliegtuig in, in 6 uur van Denpasar naar Sydney. Weinig slapen (jankende baby, luide Amerikaanse) 4 uur wachten in de saaie transit van Sydney, bijna niet mee mogen op de volgende vlucht (iets met een gestreste Aussie grondstewardess en onze visa voor de terugvlucht), 4 uur verder en we zijn in Christchurch. Lokale tijd: donderdag 16 uur.

We worden opgevangen door Nathan, een warrige, oude surfdude en eigenaar van onze camper to be. We rijden samen een rondje, alles is awesome en we zijn onderweg. TOF! Een stop bij de budgetsupermarkt verder en we parkeren op een betaalde campsite in de buurt. Eerst maar even wennen aan ons monster voor we ‘de wildernis’ in gaan, want het is een joekelgrote bak!

Dag 2 (vrijdag), lichte jetlag, we worden laat wakker. We rijden een rondje door Christchurch op zoek naar een Vodafone winkel voor een simkaart met internet. Het door de stad manoeuvreren met een 6 meter lang gevaarte vergt enige inspanning en het links rijden zit ook nog niet helemaal in mijn systeem. We kijken ineens naar een boze meneer achter zijn stuur in plaats van naar zijn achterlichten. Ruben vindt het hilarisch maar ik ben blij als we de stad uit kunnen.

In de volgende dagen rijden via een stukje binnenland (een prachtige wandeling door Rakaia Gorge), terug langs de kust naar het zuiden. We zien de Mouraki Boulders (gigantische ronde oerstenen), de zeehonden bij Shag Point en zeeleeuwen bij de Nugget Point vuurtoren. We rijden langs de schattige huisjes van Dunedin en bezoeken er het prachtige museum. Het versteende bos van Curio Bay, Slope Point (het uiterste zuiden van het zuideiland) en de verwaaide bomen, het ‘eind van de wereld’ bij Bluff, we zien het allemaal. En ondertussen slapen we afgewisseld op het strand, naast het strand en in de buurt van het strand (en blazen bijna de motor op omdat we vast zitten in het zand).

We zijn onder de indruk. En dit was pas week één!

Mijn macbook is er mee op gehouden, Foto’s volgen later!

5 thoughts on “NZ week 1

  1. Hè Mirte, ben je toevallig een dame Oda uit NL tegengekomen? Ze was deze week op een aantal dezelfde plaatsen als jij, zie ik nu op haar FBpagina. Oda is een vroedvrouw uit Groningen. Ze reist over de wereld – volgende maand zie ik haar in Canada.
    Wat een geweldige reis maken jullie! Ik vond het Zuidereiland mooier, meer overweldigend dan Noord. Maar in Noord vind je dan weer mooie stranden, leuke stadjes met lekker eten (Wellington!!!), bizarre vulkanische fenomenen en Maoricultuur.
    Geniet nog even en we zien jullie gauw weer in NL!

  2. We zijn weer terug in Nederland en zo snel mogelijk jullie avonturen lezen. Een herbeleving!!! Op naar week 2.. XXX

  3. Prachtig met hoeveel relativering jij echte `enge` dingen beschrijft, geweldig! En wat een mooie ervaring, opnieuw lijkt het me totaal anders dan wat je tot nu toe hebt meegemaakt, schitterend. Ik heb een paar foto`s van die grote bak van jullie gezien, zo doe je wel rijervaring op! Wat een kans krijgen jullie om zoveel moois van de wereld te zien!
    Geniet, geniet, geniet……liefs Sjanet

  4. Goed verhaal! En lachen hoe je dat beschrijft van die boze man achter het stuur. Ik zie het helemaal voor me. Even stressen, maar daarna -als ik zo verder lees- de ontspanning van het prachtige landschap. Geniet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *