P1140139 - versie 2

Nha Trang

We vinden de Vietnamezen lief. Wat is dit een fijn land om doorheen te reizen. Na 7 weken leren we een beetje van de gewoontes van het land en we voelen ons welkom. Als we iets niet kennen mogen we het proeven en als we iets leuk vinden mogen we het hebben. Hoewel dit land een bloederige oorlogsgeschiedenis heeft lijkt er geen enkele wrok te zijn jegens buitenlanders/Amerikanen/Fransen/ Chinezen, iedereen is welkom. Misschien omdat zeventig procent van de bevolking na de oorlog is geboren, misschien omdat wij buitenlanders geld in het laatje brengen, wie zal het zeggen. Feit is dat we met open armen worden ontvangen en dat is fijn!

We willen van Dalat naar Hoi An. Maar het regent in Hoi An, bovendien is het een lange busreis en hebben we een paar dagen ‘over’. Dus. We maken een tussenstop in Nha Trang. Geen bijzonder boeiende stad, en qua Russen nog erger dan Mui Ne zo schijnt, maar er is strand. En zon. Belangrijk. En we blijven lekker zolang het nodig is, dat wil zeggen: tot de zon weer gaat schijnen in Hoi An 😉

Voor de eetfoto’s zie Food Department

3 thoughts on “Nha Trang

  1. De Vietnamezen gooien eerst de Fransen hun land uit (1954), daarna de Amerikanen (1973), vervolgens verdrijven ze de Rode Khmer uit Cambodja (1979) en later in dat jaar sluiten de Chinezen, die Vietnam waren binnengevallen, haastig vrede omdat ze merken niet te kunnen winnen. Extreem flink volk dus, die Vietnamezen.
    En nu lees ik bij jou dat ze ook nog lief zijn!
    Jij en ik weten hoe dat komt, dagelijks een kom ………….

  2. Heerlijk ontspannen ‘zitje’ Mirte. En Ruub, waar protesteer je tegen? Ben benieuwd!
    Een keer ‘het’ te veel: Maar het regent het in Hoi An …..Maar je hebt het vast al gezien en gecorrigeerd, Mirtje.
    XXX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *