Hue

Op de voormalige grens van Noord- en Zuid-Vietnam ligt Hué. Van 1802 tot 1945 was dit de keizerlijke hoofdstad van het land. Er dwars doorheen stroomt de Huong Giang, de Parfumrivier. Op de noordoostelijke oever staat de oude citadel en de belangrijkste pagoda van de stad, aan de overkant liggen de nieuwere wijken en in het zuiden staan een aantal graftombes van de oude keizers. Ook de vroegere gedemilitariseerde zone kan je hier bekijken maar die slaan we over, en je kunt de ondergrondse tunnels bezoeken waar de vietcong-strijders ongezien van noord naar zuid kwamen, maar we besluiten die zelfde soort tunnels bij Saigon te bekijken wanneer we daar terug komen.

Hue heeft een bloederige geschiedenis, ook hier werd namelijk flink gemoord in de Vietnamoorlog. Dode zielen zouden ‘s nachts onrustig door de stad dwalen, de lokale bevolking komt daarom na 9 uur ‘s avonds niet graag op straat. Het regent er ook nog eens vaak dus veel mensen die we onderweg tegenkomen zijn geen fan van Hue. Maar wij hebben geluk met het weer (wel een beetje zo uitgekiend) en we hebben het er naar ons zin. Lekker met de ‘motobike’ een beetje rondcrossen, en wandelen door de stad. En natuurlijk eten we weer fantastisch!

Fooood op de Food Department!

3 thoughts on “Hue

  1. Pepers en knoflook, wie heeft ze daar te drogen gelegd? Een marktkoopman/-vrouw, of is het een bepaald ritueel, gericht op het wegjagen van boze geesten?

    1. We denken de dolende ziel van de keizers kok die in het hiernamaals de meest fantastische Pho (noodlesoep) voor de keizer maakt!

  2. Nou. Deze laatste serie weer bekeken. Zeer fraaie plaatjes. Gelukkig kennen wij hier niet zo.n graftombe-ceremonie. Op enkele uitzonderingen dan. De begraafplaatsen zouden snel vollopen! Ga nu de etensplaatjes bekijken.Op naar de volgende serie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *