Hong Kong

Eerste indruk van Hong Kong: groot, druk, veel verkeer, chaos, bloedheet, het stinkt en mensen zijn alleen met zichzelf bezig. En dat is allemaal waar maar het is hier ook echt te gek! Je kunt namelijk overal (echt óveral) lekker eten, als je zelf contact zoekt met de mensen zijn ze vreselijk aardig en behulpzaam, de gekte op straat, de diversiteit, ergens een soort new york meets asia (maar dan zonder cafeetjes waar je relaxt een kop koffie drinkt, wat ik dan wel weer mis). We hebben een leuk, piepklein appartementje, een groot park om de hoek en iedereen spreek engels, ook wel handig (hk was natuurlijk tot zo’n 30 jaar geleden een Britse kolonie).

De eerste keer op de markt vond ik het even heftig, die levende vissen in te weinig water, 50 padden in een kooitje, krabben liggen weg te kwijnen op het droge, kippen in te kleine hokken, de warenautoriteiten van NL zouden overuren draaien. Maar goed, het is nu eenmaal zo hier. En alle dingen die we niet kennen, nog nooit hebben gezien, zijn super interessant!

Voor meer eetfoto’s zie Food Department

2 thoughts on “Hong Kong

  1. Wat een geweldige foto’s. Typisch een gevalletje van roeping misgelopen, de beelden in National Geographic Traveler zijn er niets bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *